در این مطلب که طی چند روز جستجوی مجلات معتبر پزشکی دنیا جمع آوری شده است جدیدترین یافته ها راجب کاربردها، عوارض جانبی، نحوه مصرف اصولی و نکات مهم دیگری از سرتالین را در اختیارتان قرار می دهیم.

معرفی دارو

سرترالین یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه پذیرفته شده‌است. این دارو با تاثیر بر موادشیمیایی درمغز بخصوص افزایش سطح انتقال دهنده های عصبی سروتونین عمل میکند. افزایش سروتونین در مغز موجب بهبود خلق وخو، کاهش حملات پانیک و درمان بیماری OCD (اختلال وسواسی جبری) میشود.

اگرچه با استفاده از سرترالین بهبودی سریعتر ظاهر میشود اما حدود 4 هفته یا بیشتر زمان لازم است تا بدن به دارو پاسخ دهد.

سرترالین تحت نامهای تجاری مختلف و درفرم های متفاوتی موجود است. هر نام تجاری بخصوص این دارو در همه ی فرم ها موجود نیست. برخی فرم های این دارو برای بیماری هایی که در این مطلب بحث میشود کاربرد ندارد.

ممکن است پزشک این دارو را برای بیماری هایی استفاده کند که در این مطلب ذکر نشده است. اگر مطمئن نیستید که دلیل تجویز این دارو برای شما چیست با پزشک م کنید. بدون م با پزشک مصرف دارو را متوقف نکنید.

هیچگاه سرترالین را به افراد دیگر ندهید حتی اگر علایم فرد با علایم بیماری شما یکسان باشد. اگر این دارو توسط پزشک تجویز نشود، میتواند برای فرد مضر باشد.

سرترالین درچه فرم هایی موجود است؟

  • 25 میلی گرم
  • 50 میلی گرم
  • 100 میلی گرم

نحوه  مصرف سرترالین چگونه است؟

برای افسردگی و اختلال وسواس جبری، دوزتوصیه شده ی روزانه 50 تا 200 میلی گرم در روز است، این قرص همراه باغذا مصرف میشود.

برای اختلال پانیک، دوزتوصیه شده 25 تا 200 میلی گرم یکبار در روز است.

ممکن است پزشک از دوزهای پایین شروع کند و بتدریج میزان دوز را افزایش دهد تا به مقدار مناسب برای فرد برسد.

سرترالین باید همراه با غذا و ترجیحا عصرها مصرف شود؛ اما اگر ترجیح میدهید قرص را صبحها بخورید، بهمراه صبحانه میل کنید. کل کپسول را قورت دهید و از خرد کردن یا جویدن آن بپرهیزید.

عوامل زیادی بر میزان دوز داروی مورد نیاز فرد اثرگذار است، مثلا وزن، دیگر بیماری هایی که فرد به آن مبتلا است و دیگر داروهایی که در حال مصرف آنهاست. اگر پزشک دوز متفاوتی با آنچه در این مطلب آمده است پیشنهاد کند، بدون م با او میزان مصرف دارو را تغییر ندهید

.

اطلاعات بیشتر را در لینک اصلی زیر بخوانید:

قرص آسنترا یا سرترالین 50-کاربرد، عوارض، نحوه مصرف و .


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها